Wat gebeurde er intussen in Waelstede?

2007

 

22.12.2007:

De winter van 2007, die in Beuningen dit jaar op 21 en 22 december viel, bood de mogelijkheid om een paar foto's te maken van een tram 1:22,5 in een winterlandschap. En daarmee was meteen ook de kerstkaart voor 2007 gekozen, waarmee het onderhanden werk aan de kerstkaart met een tram 1:87 kon worden uitgesteld tot 2008..................
In het Tuinspoorgedeelte treft u op de pagina met sfeerfoto's een drietal winteropnamen aan.

 

08.12.2007:

Er wordt in de werkplaatsen van de Gemeente Tram Waelstede ook gewerkt aan een project van de Modelspoorclub Maas & Waal, namelijk het nabouwen van de Stoomtram Maas & Waal in schaal S (1:64). De vorderingen van het hele project worden binnenkort bijgehouden op de site van de MSC: http://www.mscmaasenwaal.nl. De vorderingen van de bouw van de prototypen van loks en wagens worden ook op deze site bijgehouden. Er is een link in de tekst op het Hoofdmenu, maar zo komt u er ook.

 

07.12.2007:

Er is gewerkt aan de Nijmegen-pagina. De tekst voor de Nijmeegse Tramplannen in het kort is in een rudimentaire vorm verschenen en zal in de toekomst nog wel worden uitgebreid. Tijdens een raadsvergadering op 12 december 2007 is het traject tot de besluitvorming HOV besproken, vergezeld van een collegenota uitwerking HOV, waarin alle binnengekomen schriftelijke vragen over de tramplannen behandeld worden. Aanbevolen leesvoer voor een regenachtige avond.

 

23.11.2007:

Het tuinspoorseizoen is definitief ten einde, zodat het jaar 2007 op de bouwpagina in het tuinspoorgedeelte kon worden afgesloten.
In het Nijmegen gedeelte is een verslag opgenomen van een enquete over de tram, die D66 heeft gehouden onder burgers van de stad.
Voor het winterseizoen gaat de aandacht verdeeld worden onder de tram in Waelstede, want er staan nieuwe modellen aan te komen en de Stoomtram Maas en Waal in schaal S (1:64), een project van de MSC Maas & Waal, waaraan ook in Waelstede wordt gewerkt.

Meer hierover 'binnenkort in dit theater.......'.

 

13.09.2007:

In het Nijmegen gedeelte is een pagina over de moderne trolleybus toegevoegd en is de geschiedenis van de Nijmeegse trolleybus uitgebreid met een chronologische beschrijving van het trolleylijnennet.

 

23.08.2007:

Er zijn wat verbeteringen en aanvullingen op de site aangebracht:
- De Sitemap is (eindelijk) weer bijgewerkt en staat nu op het Hoofdmenu.
- Op de Links_naar_Modeltrambanen zijn toegevoegd: de Gemeentetram Veenendaal, de Hespendamse Tramweg Maatshappij en de Wuerzburger Modeltrambaan.

 

21.08.2007:

Om reacties, tips en foto' s van bezoekers van Waelstede een plaats te geven, is een aparte pagina gemaakt : You 've got mail !
Een van de bezoekers heeft reklameborden gemaakt, die te downloaden zijn via de Tips&Tricks pagina.
Ook werd er een hoofdmenu toegevoegd, om na de indexpagina direct te kunnen kiezen voor de drie hoofdonderwerpen: Waelstede, Tuinspoor of Gemeente Nijmegen.

 

19.08.2007:

De Nijmegen-pagina is flink aangepast. Naast de ambtelijke informatie, waar de tekst van een amendement van 27.06.2007 werd toegevoegd, is er nu ook algemene informatie te vinden, die op de HOV plannen in Nijmegen betrekking heeft. Zo is er nu informatie te vinden over:
1. Geleide bussystemen: Mercedes, TVR, Translohr, Phileas en Civis,
2. Een beknopte geschiedenis van de Nijmeegse trolleybus,
4. Informatie over Connexxion en Transdev, waaraan Connexxion (en dus ook Novio) onlangs is verkocht.
Check hier.

In Rundumhause (schaal 1:22,5) gaat het groffe werk voort: graven en betonstorten in schaal 1:1 !!
De fotograaf was erbij. Check hier.

 

23.06.2007:

Er gebeurde niets speciaals in Waelstede en Rundumhause, maar er was 'breaking news' uit Nijmegen (schaal 1 : 1), waar de tram als alternatief wordt onderzocht voor de HOV (hoogwaardig openbaar vervoer) plannen. Wij, van Waelstede, zullen de ontwikkelingen op de voet volgen op de Nijmegen pagina. Er is een directe link gemaakt vanaf de indexpagina, maar hier is ook een link.

 

27.05.2007:

Vanwege de tuinspoorkriebels toch maar eens de zolder opgedoken en het trammaterieel uitgegraven. Op 1e Pinksterdag tussen de buien door enkele foto' s geschoten. Hiermee is al het aanwezige trekkend rollend materieel in beeld gebracht. Klik hier.

 

20.05.2007:

Het werk in Waelstede vordert heel slecht wegens drukke werkzaamheden.

Tijdens de mooie weekenden in april kon wel weer aan het tuinspoor worden gewerkt; het was in Waelstede toch veel te warm. Het bouwen van de helling naar het station vanaf Schattenecke is gestart. Ook is het materieel uitgebreid met een Franse Corpet-Louvet lok en enkele 4-assige rongenwagens. De sloop van een berkenboom in de voortuin leverde een aantal levensechte boomstammen op, die netjes op maat gezaagd in de rongenwagens kwamen te liggen. De papierfabriek van Rundumhause kan nu weer per spoor bevoorraad worden.

Omdat niet meer alle informatie, foto' s, etc op een Tuinspoorpagina overzichtelijk ondergebracht konden worden, is er nu een menuutje gemaakt met keuzes naar bouw, materieel en sfeerfoto' s. Check hier !

 

18.02.2007:

De stroomtoevoer in Waelstede hangt aan een koperen draadje !

Lees alles over de bovenleiding in Waelstede op de Bovenleidingpagina: Startpagina -> Waelstede in model -> Modelbouw -> Bovenleiding.

Hierbij ook even een dienstmededeling: Door een fout in de back up van het e-mailprogramma op de PC zijn alle adressen en e-mails verloren gegaan. Mochten er nog onbeantwoorde e-mails zijn uit de afgelopen maand(en), dan graag even een berichtje naar postmaster@gemeentetramwaelstede.nl .

 

03.02.2007:

WK voor Waelstede verloren !!

Dit bericht lijkt erger dan het is. Het heeft niets met voetballen te maken, maar het slaat op de Weense motorwagen van het type K. Deze is in de Kersttijd omgebouwd tot een Hollands aandoende 4-ramer. Lees erover in de rubriek Ombouwen.

 

Ga naar updates:     2010    2009    2008    2006   2005/2004